Mesotherapy

Wat is mesotherapy?

Mesotherapy is een techniek waarbij actieve werkstoffen in de huid worden ingebracht met als doel, in het kader van de huidverjonging of mesolift, de toniciteit, elasticiteit en de hydratatie van de huid te verbeteren. Kortom de gehele huidconditie verbeteren en het huidverouderingsproces terug schroeven.

Dit is de eerste echte efficiënte behandeling voor huidvernieuwing en verbetering.

Wat zijn de indicaties van mesotherapy?

Esthetische indicaties voor toepassing van mesotherapy omvatten elk onderdeel van het lichaam dat aan verbetering toe is. Voor de verbetering van de huidstructuur in het gelaat, rimpels, het volume, pigmentatie en zelfs verslapping (de genaamde mesoglows en mesolifts). Maar ook cellulitis kan perfect behandeld worden met mesotherapy en de juiste actieve componenten en stoffen.

Werkt mesotherapy werkelijk?

Bij esthetische indicaties bestaat mesotherapy  uit kleine hoeveelheden van steriele, zeer actieve stoffen, die in de huid worden ingebracht om een plaatselijk en direct resultaat en effect te krijgen.

Is mesotherapy pijnlijk?

Neen, mesotherapy door middel van “dermaporatie” is niet pijnlijk, integendeel de meeste mensen ervaren deze behandeling als heel aangenaam.

Uw professionele therapeut heeft hiervoor een opleiding genoten en weet perfect welke producten bij elkaar horen om de juiste samenstelling te verkrijgen die overeenkomt met de juiste indicatie.

Uw therapeut gebruikt daarom een volledig geautomatiseerd toestel, deze is zeer nauwkeurig om telekens weer dezelfde hoeveelheid actieve stoffen in de huid af te geven.

Bijwerkingen?

Het schitterende aan mesotherapy is dat er weinig of geen bijwerkingen zijn die te maken hebben met de behandeling en dat ze altijd van korte duur zijn als ze wel eventueel zouden voorkomen. De meeste voorkomende bijwerking is lichte roodheid, jeuk of lichte zwelling. Deze bijwerkingen zijn slechts zeer tijdelijk en zullen na een paar uur zeker verdwijnen.

Kom ik in aanmerking voor een mesotherapy behandeling?

Mesotherapy voor huid verbetering, silhouette verbetering, behandeling van cellulitis en huidverjonging is geschikt voor alle gezonde mensen, zonder enige leeftijdsgrens. De enige contra-indicaties voor een mesotherapy behandeling zijn zwangerschap (zoals voor elke medische procedure), problemen met de bloedstolling, suikerziekte (enkel bij lipolysis behandeling)

Hoeveel kost de behandeling?

De kost van de procedure verschilt naargelang het te behandelen lichaamsdeel, de indicatie en duur van de behandeling. Tevens van belang zijn de producten die nodig zijn voor de behandeling.

Hoe lang duurt het voordat de eerste resultaten zichtbaar worden?

Als men de juiste techniek en de juiste producten gebruikt, kan U reeds de volgende dag al resultaat verwachten. Dus na de eerste sessie is er een zichtbare verbetering voor revitalisatie. Na 3 à 4 sessies is een duidelijke huidverjonging zichtbaar.

Hoe lang duurt het resultaat?

Resultaten kunnen jaren blijven bestaan, als een juiste onderhoudsstrategie voor het gelaat wordt toegespast. (Onderhoudssessies worden gemiddeld elke 6 tot 12 maanden aanbevolen).